Wat is de ANVT

De ANVT is een vereniging van enthousiaste terreinrijders die hun terreinauto naast normaal gebruik op de weg ook in moeilijk begaanbaar terrein optimaal willen benutten.

De ANVT bereikt dit door:

- bezitters van terreinauto's (ongeacht het merk) met elkaar kennis te laten maken,
- het organiseren van evenementen (recreatief terreinrijden),
- het uitgeven van een emailnieuwsbrief,
- het houden van een jaarvergadering waar de leden welkom zijn om gedachten te wisselen over de organisatie en de evenementen,
- het begeleiden van nieuwkomers met hun 4x4 in het terrein,
- naleving van voorschriften m.b.t. natuur en milieu.

Waar rijdt de ANVT?

In het gehele land met soms een uitstapje naar een buurland.
Omdat de leden (ongeveer 400) verspreid wonen, van Groningen tot Zeeland, organiseert de ANVT haar evenementen door het hele land op diverse terreinen zoals zandafgravingen, gronddepots, strand, etc. uiteraard met officiele toestemmingen/vergunningen van terreineigenaren, rijksoverheid en gemeentes.

Wat zijn dit voor evenementen?

Alle evenementen zijn puur recreatief en bezitten geen wedstrijd- of snelheidselementen (max. 5 km/uur), waardoor het gezelligheidsaspect een belangrijk onderdeel van de dag blijft.
Voor de onervaren terreinrijder is er op elk evenement de mogelijkheid om informatie en instructie te krijgen. Terwijl de doorgewinterde 4wd-rijder zijn hart kan ophalen in het door de ANVT uitgezette parcours. Tijdens alle evenementen is er volop gelegenheid iets te eten en te drinken.

Wat doet de ANVT nog meer?

Naast de minimaal 11 evenementen, waarvan 1 x per jaar een meerdaags evenement (inclusief kamperen), versturen we regelmatig een nieuwsbrief (per e-mail) waarin telkens de uitnodiging en routebeschrijving voor het eerstkomende 4x4 evenementen zijn opgenomen.
Verder zijn er naast de bestuurlijke- en of redactionele mededelingen, reportages van de evenementen en diverse andere zaken die het vermelden waard zijn. Eenmaal per jaar wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden, waarbij het Bestuur verantwoording aflegt en de toekomstplannen worden besproken.

Wat kost dit dan?

De contributie bedraagt € 110,- per 12 maanden plus een éénmalig inschrijfbedrag van € 12,-. Het is ook mogelijk om zonder lid te zijn van de ANVT mee te rijden.
Per keer kost dit € 40,-, maar....besluit je aan het einde van die dag alsnog lid te worden dan wordt het bedrag van € 40,- verrekend met het contributie- en inschrijfbedrag.

Voor welke auto's zijn onze evenementen toegankelijk?

In verband met de vergunningen zijn de evenementen alleen toegankelijk voor vierwiel aangedreven auto's die voldoen aan de wegenverkeerswet. Deze auto's dienen aantoonbaar verzekerd te zijn. Voor alle specificaties en regels klik hier.
Voor vragen of informatie kan je contact opnemen met het algemeen secretariaat.

Tel : 06-445 843 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.